Thursday, August 18, 2011

Malunya diriku seorang Islam

Malunya diriku mengaku seorang muslim andaikata aku gagal mentarbiyah orang2 sekeliling. Kita mengaku Islam tetapi tidak melaksanakan hukum Islam. Kita mengaku Islam tetapi tidak mahu menjalani ibadah Puasa. Kita mnaku Islam tetapi tidak mahu mengerjakan solat. Kita mengaku Islam dan sanggup ditetak mati andai ada menghina Islam, tetapi tidak mampu bangun pagi untuk sahur dan solat subuh.

Adakah ini umat Nabi Muhammad yang akan nabi banggakan? Tepuk dada, tanya hati, nilai sendiri. Direct jer kan tulisan aku pada pagi nie?

Tapi itu la hakikat pada masa kini. Remaja Muslim tidak sekuat remaja di zaman keagungan Islam.
Secara personally bagi aku..

Jangan bicara soal Islam andai Islam hanya pada IC.
Jangan bicara soal perjuangan andai tidak mahu berkorban.
Jangan bicara soal kejayaan andai tidak dapat menahan kesabaran.
Jangan bicara soal mendidik masyarakat andai diri sendiri tidak terdidik.

Aku tahu, perjuangan tidak mudah.. tetapi tidak mustahil.
Seperti biasa, andai penulisan aku sebegini bermakna ada la perkara2 yang berlaku pada diri aku.
Kalau bercerita secara details nanti seperti memburukkan sesebuah pihak pulak.
So, surface jer aku cerita.. hehe..
Emo emo gak.. professionalism harus dijaga..


Kita harus sekental pejuang Islam terdahulu untuk mengapai kejayaan yang hakiki.. Mudah-mudahan lagu Ashabul Kahfi dedangan Raihan ini mampu memberi sesuatu pada kita..

Imagine Cup 2011 ( Introduction of Easy Team)

Setelah lebih 3 bulan berlalu.. Baru la pihak Microsoft nak upload video nie.. nampak sangat aku tak ready untuk shoot nieh.. What ever.. Layanz..
video

Tgk jer lah.. Jangan kutuk dah la..

Friday, August 5, 2011

Ibu....

Sejak2 beberapa jam ini.. mendengar lagu ini.. Membuatkan perasan rindu itu semakin menebal.. 


Untuk kali ke yang tak pernah ku kira.. akan berhari raya seperti tahun-tahun biasa.. haha..
Layanzzzzzzz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...